Siirry suoraan sisältöön

Säännöt foorumin ja blogin viestittelyyn

  • tehnyt

Aloittelijoille on vain yksi sääntö – tyhmiä kysymyksiä ei ole, kysy rohkeasti! Luethan kuitenkin ensin usein kysytyt kysymykset ja kokeilet haulla, josko kysymystäsi olisi käsitelty jo aiemmin.

Kokeneemmille ja hyväätarkoittaville käyttäjille on myös vain yksi sääntö. Mikäli jokin asia on ratkaistavissa graafisesta käyttöliittymästä käsin, on ohjeiden antaminen ongelman ratkaisemiseksi komentoriviltä kiellettyä. Tämä siksi, ettei aloittelijoille syntyisi sellaista virheellistä käsitystä, kuin komentorivin hallinta olisi Linuxin käyttöä varten pakollista, kun se kerran ei ole. Mikäli ainoa keino ratkaista ongelma on komentorivi, tällöin luonnollisesti saa neuvoa käyttämään komentoriviä. Jos olet vähän nörtti, mieti ensin, kuinka asia olisi ratkaistavissa työpöytäympäristöstä käsin.

Linuxraudan foorumin on tarkoitus olla viihtyisä ja kaikille turvallinen alusta, jossa kokeneemmat (nörtit) voivat opastaa aloittelijoita, jossa ”hakkerit” voivat vapaasti jakaa vinkkejään ja huuhaa-palstalla saa vapaasti keskustella kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä.

Jotta tämä olisi mahdollista, muutama sääntö on paikallaan. Toisen ihmisen haukkuminen tyhmäksi, vajukiksi, urpoksi tai vajaaälyiseksi ei ole sallittua, vaan johtaa välittömästi banniin ilman varoitusta. Ihmisryhmien leimaaminen alempiarvoisiksi, huonommiksi tai pahoiksi ei ole sallittua. Minkäänlainen vihapuhe, kansanryhmää vastaan kiihottaminen, solvaaminen, pilkkaaminen tai panettelu ei ole sallittua. Tällaista törkyä varten löytyy netistä runsaasti palstoja.

Eri mieltä saa olla ihmisten kanssa ja toisten väitteitä ja ajatuksia saa arvostella ja kritisoida, kunhan sen tekee kunnioittavaan sävyyn.

Linuxraudan palveluiden ja ylläpitäjän arvostelu on sallittua, kunhan se on perusteltua. Linuxrauta ei spämmää foorumia omilla tuotteillaan ja palveluillaan.

Rikolliseen ja laittomaan toimintaan kannustavat viestit johtavat banniin.

Warettamiseen, eli laittomaan tiedostojen lataamisen ohjeita antavat henkilöt saavat bannia välittömästi.

Tahallaan haitallisia ja toisten vahingoittamiseen annettuja ohjeita jakavat henkilöt saavat bannia.

Salaliittoteorioita, perättömiä väitteitä, valeuutisia ja muuta huuhaata ei automaattisesti poisteta, koska Suomessa on täysi sananvapaus, eikä valheellisen tiedon levittäminen ole laitonta, ainoastaan ikävää. Tässä tapauksessa kumoathan perättömät väitteet viittaamalla luotettaviin lähteisiin tai vertaisarvioituun tieteelliseen näyttöön.

Satunnainen kiroilu on sallittua. Mikäli viestin joka toinen sana kuitenkin on kirosana, johtaa tämä huomautukseen ja jos se ei tehoa, tulee bannia.

Täysin asiattomat viestit, joissa ei ole mitään sisältöä, poistetaan.

Väärään ryhmään postaaminen ei ole vaarallista ja johtaa vain viestin siirtämiseen oikeaan ryhmään.

Kaikki eivät osaa käyttää hakua. Onhan se ärsyttävää, jos samaa asiaa on käsitelty jo useasti aiemmin. Ylläpito ohjaa näissä tapauksissa ystävällisesti oikeaan suuntaan.

Tietoturva palstalla saa keskustella avoimesti sovelluksista, joilla voi testata oman järjestelmän tietoturvaa. Valitettavasti nämä ovat tismalleen samoja sovelluksia, joilla voi myös murtautua laittomasti toisten järjestelmiin. Emme voi asialle mitään, joten muistathan esittää asiasi siitä näkökulmasta, että nyt ollaan testaamassa oman järjestelmän turvallisuutta.

Pidetään tämä foorumi kaikille mukavana alustana, kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *