Siirry suoraan sisältöön

Linuxin käyttö pimeän verkon selaamiseen

  • tehnyt
geralt, CC BY-SA 4.0

Haluatko surffata netissä täysin anonyyminä ja tilata pimeästä verkosta huumeita, aseita ja palkkamurhia? Entä miten lataat Windows 11 käyttöjärjestelmän ilmaiseksi verkosta?

Näihin kysymyksiin en vastaa. Linuxrauta noudattaa eettisiä periaatteita, eikä tällaiseen toimintaan tarjoa mitään ohjeita. Monella saattaa kuitenkin olla täysin laillisia syitä etsiä pimeästä verkosta tietoa täysin anonyyminä. Tässä tapauksessa neuvon mielelläni.

Huomaa, että monet järjestelmän ylläpitäjälle tarpeelliset sovellukset ovat juuri niitä, joita myös ilkeät hakkerit käyttävät tietoverkkojen aukkojen selvittämiseen ja tietojärjestelmiin murtautumiseen. Täten neuvon näiden sovellusten käyttämisessä mielelläni, mutta on jokaisen omalla vastuulla, mihin tarkoitukseen niitä käyttää. Myydäänhän kaupassa kenelle tahansa myös sorkkarautoja, joita voidaan käyttää niin lailliseen kuin laittomaankin toimintaan.

BitTorrent-sovelluksella, Linux Mintissä valmiiksi asennettuna Transmission, on mahdollista ladata verkosta tiedostoja ilmaiseksi. Sen avulla voi ladata täysin laillisia tiedostoja, kuten Linux-jakeluja, mutta myös laitonta materiaalia. Tästä syystä joudun tarjoamaan ohjeita myös näiden sovellusten käyttämiseen.

Keskustelu kommenteissa ja sivuston foorumilla näistä ohjelmista on täten sallittua. Kuitenkin kaikki suoraan rikolliseen toimintaan yllyttävät viestit poistetaan ilman varoitusta ja käyttäjä estetään.

Joten käytäthän Linuxia vain lailliseen tarkoitukseen. Eettinen hakkerointi on hyvä harrastus. Siihen Linux tarjoaa enemmän kuin tarpeeksi työkaluja. Pysykää turvassa!

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *